L'HORTAssessorament sobre el compostatge escolar

El dimarts, 16 de febrer, ens va visitar Imma Piñas de Cel Rogent (Reus), que assessora als centres en el compostatge escolar.
A la reunió vam estar un grup de mestres de la comissió d’Escola Verda i un grup d’alumnes d’Agents Verds, que tiren la matèria orgànica que ens preparen les cuineres dos cops per setmana (dimarts i dijous).
Imma va veure en quin estat tenim el compostador, la seva ubicació, el va remenar amb el seu airejador i ens va donar uns consells per millorar el compostatge.
Gràcies per la vostra visita i pels bons consells.
L’escola El Temple fa compost


L’alumnat de l’escola El Temple produeix compost en el compostador que té al costat de l’hort petit, on aboquem les males herbes de l’hort, les fulles seques dels arbres i la matèria orgànica de la cuina, que dos cops per setmana la cuinera ens prepara, i remenem amb l’airejador per produir un bon compost per a l’hort.
Quan compostem sotmetem la matèria orgànica a un procès de transformació per obtenir compost, un adob natural.
Així es contribueix a la reducció de les deixalles als abocadors i a reduir el consum d’adobs químics.Els Agents Verds  de l’escola El Temple cuiden el seu jardí.

Al començament de curs els Agents Verds van netejar el jardí i van tornar a plantar les plantes  aromàtiques  que s’havien fet malbé durant l’estiu.
Els Agents Verds seguiu cuidant i netejant el jardí de l’escola.
Mireu quines plantes aromàtiques més boniques !!!NETEJA DE L’HORT
Setembre 2015

Acaben les vacances, iniciem el curs i comencem a preparar l’hort que durant l’estiu ha estat parat.
Ara toca treballar una mica i treure les males herbes i alguna que altra pedra. Hem aprofitat el camió de la brigada de l’ajuntament per tirar les males herbes.
A continuació veureu quina feinada hem fet!!!

(octubre 2015)

Ja tenim els dos horts nets. Ara toca a l’alumnat alimentar i preparar la terra, és a dir, adobar i llaurar.
Veureu com hem xalat adobant amb el compost de la compostadora i llaurant amb el motocultor, tota una experiència.


                                              PLANTACIÓ DE L’HORT Octubre 2015

  Després d’adobar i llaurar l’hort, l’alumnat de 6è es va ficar mans a l’obra i va plantar l’hort amb molta il•lusió. Ara toca regar cada setmana perquè les cols, encimas, alls… es facin ben grans per després tastar-los.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada