dilluns, 14 de novembre del 2016

SETMANA EUROPEA DE LA PREVENCIÓ DE RESIDUS


 Escola El Temple, 14 de novembre de 2016

Benvolgudes famílies,

Us informem que l’escola El Temple  participarà en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus del 21 al 25 de novembre de 2016, que se celebrarà en més 30 regions europees.

  • L’alumnat de 1r, 2n, 3r, 4t, 5è i 6è treballarà activitats del sobreembalatge i la prevenció de residus i envasos i com portem l’esmorzar?

En aquesta setmana, pesarem totes les tardes la bossa dels envasos de la classe, apuntant els resultats en unes graelles que estaran en el passadís al costat del medi ambient. Voldríem dedicar l’últim dia, divendres 25 de novembre, al dia sense envasos.
També treballarem, durant tota la setmana, com portem l’esmorzar? (carmanyola, paper, alumini, plàstic…) en una graella que hi ha en cada classe, on els agents verds apuntaran com porten l’esmorzar? els seus companys.
Al passadís hi haurà tota la informació d’activitats relacionades amb la prevenció de residus i envasos.
Durant aquesta setmana us demanem la vostra col·laboració per a reduir els residus d’envasos, perquè voldríem sensibilitzar a l’alumnat i a les famílies de la gran quantitat de residus que es generen quan anem a comprar, i de la importància de reduir-ne dia a dia el  consum d’envasos i plàstics per salvaguardar el medi ambient.

Si voleu mirar alguns dels documentals (5 o 6 minuts), que us adjuntem dels molts que hi ha, segur que us sorprendran.

  • Us aconsellem mirar el bloc d’escoles verdes del nostre centre.

PER PENSAR:
  • 8 Milions de tones de plàstic van a parar als oceans cada any.
  • Cada minut s’utilitzen més d’un milió de bosses a la Unió Europea.
  • Les bosses de plàstic tarden 150 anys a degradar-se i les ampolles de plàstic uns 1.000 anys.

L’escola i la comissió d’Escoles Verdes vol agrair-vos la vostra col·laboració i voluntat de participar i esperem que entre tots l’activitat sigui tot un èxit. Us animem a practicar aquests consells pel bé de la natura i del nostre entorn.

RECORDEU: El millor residu és aquell que no es produeix.

1 comentari:

  1. I would like to raise attention among college students and families of the large quantity of waste that is generated while we are going to shop for and the importance of decreasing it. Every day the consumption of packaging and plastics to safeguard the environment.

    ResponElimina